spune intotdeauna adevarul si nu va mai trebui sa tii minte nimic (Mark Twain)
Tribuna Noastra Logo
  
  
 
 
 
 
    Nr. 37, februarie - martie 2003

    Amfiteatrul Colegiului Vanier a rezistat uraganelor Ro-mania si ASIA
     B.M.T.

  “ Ce se mai intampla prin comunitatea romana?” m-a intrebat un prieten.
  “ Week-end-ul trecut a fost un spectacol cu Ro-mania, Benone Sinulescu si A.S.I.A.”
  “ Si cum a fost?” m-a intrebat din nou.
  “ A fost…”.
  Pe 7 februarie a avut loc Polivalenta Georges Vanier spectacolul de varietati cu trupele Ro-mania si A.S.I.A. la care s-a adaugat solistul de muzica populara Benone Sinulescu.
  Spectacolul a inceput cu trupa Ro-mania, care prin melodiile sale etno a ridicat spectatorii de nenumarate ori in picioare. Ro-mania a reusit sa comprime in melodiile sale sutele de ani de folclor romanesc, devenind un grup adoptat de tineri si apreciat de oamenii a caror varsta a depasit pragul tineretii.cantecele prezentate au fost culese din toate albumele lor. Cele trei, pentru a fi mai exact: “De cand muma ne-o facut”, “Radu mamii” si “Lasa-ma sa beau”. Catre sfarsitul reprezentatiei l-au avut ca invitat pa Benone Sinulescu, cu care au interpretat melodii din ultimul lor album.
  Benone Sinulescu , sau “nea Beni”, cum i se mai spune printre prieteni, este unul dintre cantaretii de muzica populara care a reusit sa nu fie uitat de tanara generatie. Tocmai pentru a le face placere tinerilor, “nea Beni” a adoptat ritmuri ceva mai apropiate de cele moderne, colabornd cu formatii cum ar fi Ro-mania, Hora, Etno sau K1. Mai mult chiar, el s-a supus unei crude si de neimaginat torturi fizice, acceptand sa-si schimbe “look-ul”. Benone Sinulesci a sacrificat celebra-i peruca pentru o foarte moderna chelie. Cu chelie sau fara, Benone Sinulescu se bucura de un succes de invidiat: ultimul sau album “Roata Vietii” s-a vandut in peste 350.000, album care i-a adus si Discul de Aur.
  Grupul A.S.I.A. prezent in a doua parte, a fost primit cu entuziastm, poate si pentru ca, la un moment dat publicul a gasit cantecele lui nea Beni ceva cam prea lungi. Cu melodiile lor dance, mai noi si mai vechi, cele patru fete ale trupei au reusit sa acapareze publicul electrizand atmosfera.
  In concluzie, am asistat la unul dintre cele mai bune spectacole organizate la Montreal. RoDance, producatorul din Detroit, si George Rusu, organizatorul de la Montreal, au reusit sa umple sala la refuz, performanta nerepetata de la grupul Holograf. Chiar daca cantaretii au performat in play-back , cantecele lor au facut deliciul tuturor generatiilor prezente in sala. S-a cantat si dansat “ca pe vremuri” si “ca acasa”, iar locurile din sala au ramas mai tot itmpul goale pentru ca putini aveau puterea sa ramana asezati.